У пункті-пропуску на Львівщині подружжя намагалося нелегально вивезти пасажира

346290970_3041528519313034_3492949551381967881_n
Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

На кордоні з Польщею чоловік з жінкою намагалися перевезти через пропускний пункт пасажира призовного віку. Він заплатив їм винагороду  — 3 тисячі доларів. 

Про це повідомили в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Як подружжя зі Львівщини намагалося вивезти чоловіка

За інформацією оперативних співробітників Львівського загону, спочатку в пункт пропуску «Рава-Руська» на виїзд до Польщі прибув мікроавтобус «Фольксваген». 

Під час заїзду для проходження контролю прикордонний наряд перевірив кількість осіб, які слідували через державний кордон, про що здійснив відмітку в контрольному талоні. 

Як з’ясували працівники, за автівкою до сусідньої країни їхало подружжя зі Львівщини, які стали співучасниками незаконної схеми.

Під час контролю 35-річна пасажирка вийшла з автомобіля до вбиральні, а пасажир, який ховався у багажнику, зайняв її місце в автомобіля. Таким способом порушникам вдалося пройти перевірку з кількості осіб під час огляду транспортного засобу. 

Після чого подружжя пройшло прикордонний контроль, а після повернення в авто жінка виправила кількість осіб у контрольному талоні. Проте подружжю не вдалося виїхати до сусідньої країни, адже їх зупинили прикордонники.

Під час обшуку авто та за місцем проживання подружжя правоохоронці змогли виявили та вилучили готівку, банківські картки, копії документів та документи з ознаками підробок, мобільний термінал та сім карти.

Відомо, що чоловіка, якого не пустили через кордон притягнули до адмінвідповідальності за частиною 1 статті 204-1 Кримінального кодексу України.

Натомість покарання для перевізників буде визначати національна поліція. В їх діях помітні ознаки кримінального злочину, передбаченого статтею 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Крім цього випадку, у лютому в Держприкордон службі затримали жінку на польському кордоні, яка намагалася вивезти 17 кілограмів наркотиків.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на кордні з Польщею в чергах застрягли 425 легкових автомобілів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: