Бойовики рф грабують тимчасово окуповані території, на яких проводять «евакуацію»

російські окупанти
Фото: armyinform.com.ua

У травні на тимчасово окупованих територіях у Запорізькій та Херсонській областях російські військовослужбовці обкрадають будинки місцевих жителів та підприємства.

Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Вона повідомила, що окупанти крадуть здебільшого майно і транспортні засоби під приводом нібито необхідності забезпечення так званої «евакуації» населення.

«Зокрема у населених пунктах Токмак, Пологи, Кам’янка, Розівка, Михайлівка, Молочанськ, Енергодар, Чернігівка на тимчасово окупованій території у Запорізькій області російські окупанти, прикриваючись так званим забезпеченням евакуаційних заходів, розкрадали матеріальні цінності місцевих підприємств та громадян», – зазначила Ганна Маляр.

За словами заступниці міністра оборони, лише в Енергодарі на підприємстві «Електропівденмонтаж-10» окупанти викрали близько 20 одиниць автотранспорту та розграбували інше майно.

Крім того відомо, що вночі російські військові поспішно вивезли награбовану оргтехніку та інше майно під приводом евакуації окупаційної адміністрації з Скадовська на тимчасово окупованій території у Херсонській області.

Ганна Маляр зазначає, що ймовірно, що вантажне судно, яке прибуло до порту в Бердянську 7 травня, буде використане для перевезення вкраденого майна до Криму.

Раніше у Гештабі повідомляли, що в Енергодарі окупанти розграбували усі міські медичні установи. Крім того, із Кам'янки-Дністровської, що в Запорізькій області, росіяни вивозять місцевих мешканців, зокрема школярів та освітян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: