На Херсонщині через підрив на російські міні загинув чоловік

дснс міни
Фото: ДСНС

У полі поблизу Благодатного у Херсонській області на міні, залишеній російсько-окупаційними військами, підірвався чоловік.

Про це повідомили у військовій адміністрації регіону.

Там кажуть, що все сталось 11 травня. Через детонацію мирний житель отримав тяжкі травми. Лікарям, котрі прибули на місце, залишилося лише констатувати смерть. 

У відомстві нагадують: аби уникнути трагедії, варто дотримуватися правил мінної безпеки. Не потрібно зараз відвідувати поля, лісосмуги, узбережжя річок та інші потенційно заміновані території.

Мінна небезпека

Наприкінці 2022 року у Держслужбі з надзвичайних ситуацій України розповідали, що від початку повномашстабного російського вторгнення на ворожих мінах підірвались майже пів тисячі людей. Загинули щонайменше 185 постраждалих. Там повідомляли, що заміновано 30% територій країни, це за площею як дві Австралії.

Яка ситуація в регоні?

У Херсонській ОВА вранці у четвер, 11 травня, повідомили, що російські окупанти за добу 90 разів обстріляли мирні населені пункти Херсонщини. Випустили 461 снаряд з артилерії, РСЗВ, мінометів, танків, безпілотників та авіації. Херсон ворог атакував 10 разів, випустивши по місту 43 снаряди. Поцілили в територію заводу.

Також російські військові атакували житлові квартали населених пунктів області. Минулої доби через російську агресію одна людина загинула, ще одна дістала поранення.

Яка ситуація на фронті?

За даними Генерального штабу ЗСУ на ранок 11 травня, на Херсонському напрямку росіяни обороняються. Минулої доби окупанти обстріляли Дудчани, Берислав, Веселе, Антонівка, Дніпровське, Берегове, Білозерка, Кізомис, Широка Балка, Станіслав Херсонської області та місто Херсон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: