Росіяни обстріляли село на Запоріжжі касетними снарядами: восьмеро поранених

photo_5395326243970336846_y
Наслідки російської атаки по Запорізькій області у ніч проти 11 травня. Фото: Юрій Малашко/Telegram

У ніч проти 11 травня російсько-окупаційні війська масовано атакував касетними снарядами Малокатеринівку — село у Запорізькій області. Є поранені мирні мешканці.

Про це повідомив очільник військової адміністрації регіону Юрій Малашко у четвер вранці.

З його слів, від ворожих касетних снарядів постраждали восьмеро людей, зокрема, троє працівників швидкої допомоги, які прибули на виклик. Поранено також троє чоловіків та двох жінок. Медики надають їм допомогу.

За даними глави ОВА, учора росіяни продовжили атакувати мирні населені пункти Запорізької області. Зафіксували більш ніж 70 обстрілів.

Зокрема 60 разів ворог бив з артилерії, 5 з РСЗВ, наніс 3 авіаційні удари та один ракетний, здійснив одну атаку з безпілотника.

Унаслідок цього є 30 руйнувань у 20 населених пунктах. Понівечено приватні будинки, автівки, майно жителів, соціальні заклади та комунальні мережі в Гуляйполі, Оріхові, Степногірську та навколишніх селах.

Яка ситуація в регіоні?

За даними Генерального штабу ЗСУ на ранок 11 травня, На Запорізькому напрямкові росіяни обороняються обороняється. Окупанти вдарили із авіації по районах населених пунктів Гуляйполе, Мала Токмачка, Степногірськ, Кізомис та Станіслав.

Довідка

Касетні боєприпаси (авіабомби, ракети, артилерійські чи реактивні снаряди) — це особливі засоби ураження, свого роду контейнери, всередині яких однотипні бойові елементи (зокрема й сповільненої дії), які розкидаються в повітрі над великою територією. Ці бойові елементи забезпечують ураження значно більшої площі, якщо порівняти з боєприпасом-моноблоком.

Такі боєприпаси можуть тривалий час бути в землі й становити небезпеку ще довго після припинення бойових дій. Саме від касетних боєприпасів гине значна кількість мирного населення, особливо діти, після закінчення воєн. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: