У Львівській області продовжили час продажу алкоголю

2f452b5f-d90fc998ffe8279d3dc1d773a11b7183
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

Від 11 травня на Львівщині послаблюються правила продажу алкогольних напоїв. Тепер їх можна купувати на одну годину довше.

Про це розповіли в пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації.

Там повідомили, що заборона на торгівлю алкогольними та слабоалкогольними напоями діє від 22 до 10 години.

Раніше під час воєнного стану були встановлені суворіші обмеження на продаж алкоголю. Його можна було купувати на годину менше — від 10 до 21 години.

У департаменті економічної політики Львівської обласної військової адміністрації, пояснили, що таке рішення запровадили для відновлення економіки області шляхом підтримки бізнесу, забезпечення стабільної діяльності підприємств, збереження робочих місць, збільшення надходжень до державного і місцевих бюджетів.

Крім того, за словами відомства, збільшення продажу алкоголю на одну годину має сприяти збільшенню надходження від сплати податків до місцевих бюджетів, зокрема акцизного податку з реалізації алкогольних виробів, який становить 5% від продажу цих виробів.

Нагадаємо, за даними Держстату, в Україні різко сповільнилась інфляція. Якщо порівнювати її обсяги, то у квітні становила 17,9% порівняно з 21,3% у березні. Зокрема ціни на продукти харчування та безалкогольні напої на ринку зросли на 0,4%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: