Масові відключення електроенергії влітку малоймовірні, - Комітет Верховної Ради

бьь
Фото: kartinkin.net

Повернення до графіків відключення електроенергії для побутових споживачів майже неможливе, як зазначили в Комітеті Верховної Ради України енергетики з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Про це повідомляє Верховна Рада України.

Водночас голова Комітету енергетики та ЖКП Андрій Герус підтвердив, що улітку очікуються певні пікові навантаження на систему через використання енергії для охолодження приміщень, і певні ризики відключення все ж існують. Адже масовані ракетні обстріли інфраструктурних об’єктів тривають.

Але, зазначив він, влітку електроенергії ми споживаємо відносно менше, ніж зимою, а тривалість світлового дня — довша. Виробництво енергії на сонячних електростанціях може покривати денні піки споживання.

Найбільш складними можуть бути періоди вечірнього споживання електричної енергії — з 19.00 до 22.00.

Блекаут в Україні

23 листопада Росія всьоме після початку повномасштабного вторгнення атакувала українську енергетичну інфраструктуру. З понад 70 випущених ракет, сили ППО збили 51. Два десятки ракет влучили в обʼєкти інфраструктури в Києві, Львові, Вінниці, Кривому Розі. Атака призвела до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Також були уражені об‘єкти електропередачі.

Унаслідок обстрілів 23 листопада загинуло 10 людей, повідомляли у МВС увечері того самого дня. Пізніше стало відомо про ще двох загиблих у Вишгороді. Влучання в об'єкти критичної інфраструктури та інші об'єкти було зафіксовано, зокрема, у Києві, Київській, Львівській та Кіровоградській областях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: