Президенту України не дозволили виступити з промовою на Євробаченні, - The Times

дж

Володимиру Зеленському відмовили у виступі з промовою перед публікою на фіналі конкурсу Євробачення. Причина - «неполітичний характер заходу».

Про це повідомляє британське видання The Times.

За даними видання, український президент хотів виступити по відеозв'язку з промовою, в якій би закликав допомагати Україні в боротьбі з Росією. Однак представник організаторів конкурсу зазначив, що пісенний конкурс Євробачення керується суворими правилами та принципами. Згідно з цими правилами, захід має неполітичний характер.

Але переговори щодо ймовірного виступу Зеленського під час грандіозного фіналу ще тривають. Наразі відомо, що британський ексміністр культури лорд Вейзі не погоджується з позицією організаторів. Він переконаний, що в даному випадку не варто «ховатися від подій, на тлі яких проходить конкурс».

Нагадаємо, «Євробачення-2022» проходило в італійському Турині. Перемогу здобув український гурт Kalush Orchestra’s. Згідно із правилами шоу, цього року конкурс мав би відбутися у тій країні, представники якої перемогли. Але через повномашстабну війну захід не проводитимуть в Україні.

Натомість фінал пісенного конкурсу «Євробачення-2023» відбудеться 13 травня у Великій Британії. Під час шоу виступлять 20 країн-фіналістів, а ще Британія, Франція, Велика Британія, Німеччина та Швейцарія, які є країнами-засновницями конкурсу. Виступить у фіналі також Україна.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: