Україна отримає американські танки Abrams восени, - голова Пентагону

оооо
Фото: танк Abrams, ілюстративне, з відкритих джерел

Україна отримає ці танки на початку осені. Тоді ж мають завершитися і програми тренування українських танкістів по роботі з ними.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Голова Пентагону Ллойд Остін заявив, що такі терміни пояснюються створенням інфраструктури для підтримки роботи цих танків.

Крім того, зазначив він, у Пентагоні роблять усе можливе, щоб пришвидшити постачання танків.

Раніше український міністр оборони Олексій Резніков попереджав, що американські Abrams не встигнуть взяти участь у весняному контрнаступі. Рішення виділити українцям свої сучасні потужні танки Вашингтон ухвалив у січні 2023, коли єдиною союзницею України, яка погодилась надати танки, була Велика Британія. 

Що відомо про танк Abrams

M1 Abrams — основний бойовий танк третього покоління виробництва Сполучених Штатів. Історія створення машини починається зі створення танка MTB-70, це був спільний проєкт Сполучених Штатів та Німеччини 1960-х. Він розділився на дві гілки — майбутній німецький Leopard 2 та майбутній американський M1 Abrams.

Танк є добре озброєною, броньованою, мобільною бойовою машиною, розрахованою на ведення бойових дій у різних умовах сучасних війн та збройних конфліктів.

Важливими особливостями танку є застосування потужних газотурбінних двигунів (що працюють на паливі для реактивних двигунів JP8), обладнання багатошаровою протиснарядною композитною бронею, окреме зберігання боєприпасів в ізольованому капсульному відсіку для відокремлення членів екіпажу з-під удару у випадку влучення снаряда в танк. Abrams є одним з найважчих танків, які перебувають в експлуатації на початку XXI століття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: