В Україні вперше винесли вирок митрополиту УПЦ МП

юю

Високопоставленого клірика Української православної церкви Московського патріархату, екскерівника Кіровоградської єпархії митрополита Іосафа позбавили волі на 3 роки з іспитовим терміном 2 роки.

Про це повідомляє Служба Безпеки України.

За даними слідства, єпископ входив до найближчого оточення московського патріарха Кирила, з яким координував підривну діяльність проти нашої держави. Для цього митрополит був на постійному зв’язку з очільником РПЦ і виконував його доручення щодо виправдовування російської агресії та окупації східних і південних територій України. Вказівки з Москви надходили у вигляді письмових циркулярів, а також під час особистих зустрічей на території РФ.

До злочинної діяльності єпископ залучив секретаря єпархії. За його дорученням, у церквах релігійної громади людям роздавали ворожу пропагандистську літературу, яку друкували багатотисячними накладами в типографіях країни-агресора. У цих книгах російські «автори» ставили під сумнів українську державність і вихваляли кремлівський режим.

Під час обшуків на території єпархії правоохоронці виявили велику кількість проросійських друкованих матеріалів і документи із доказами листування з московськими «кураторами».

УПЦ МП на Львівщині

6 квітня 2022 року мер Львова Андрій Садовий повідомив, що парафії УПЦ (МП) у Львові припинили існування. Того ж дня у місті почали зносити будівлю церкви московського патріархату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: