Зеленський зібрав Ставку

бю

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому заслухали доповідь командувача Сухопутних військ Збройних сил України.

Про це йдеться у телеграмі президента.

Під час засідання учасники заслухали доповідь генерала Сирського. Його підрозділи «надзусиллями зупинили ворога та навіть відкинули його назад на деяких напрямках».

Також під час Ставки доповідали і сам головнокомандувач Валерій Залужний, міністр оборони Олексій Резнікова, а також генштаб та міністр стратегпрому Камишін.

У межах Ставки військове командування звірило свої довготривалі контракти на постачання боєприпасів і ракет.

Нагадаємо, 10 травня стало відомо, що на Бахмутському напрямку російсько-окупаційні сили не змогли втримати натиск українських військових та відступили на дистанцію до двох кілометрів.

Ситуація на фронті

Протягом минулої доби противник завдав 6 ракетних ударів, зокрема по Слов'янську, Костянтинівці та Запоріжжю. Також зафіксовано 59 авіаційних ударів та 95 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах. Постраждали мирні жителі, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

До того ж, противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках — відбито 44 атаки. Найзапекліші бої тривають за Бахмут і Мар’їнку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: