У Львові відбувся фінал онлайн-олімпіад для школярів

img1481-1f400ddf
Фото: ЛМР

Сьогодні у Lviv Tech City відбувся фінальний етап та визначення переможців других онлайн-олімпіад для школярів «Квести і Тести» (КІТ). Учні 4-10 класів змагались за вагомі громові винагороди, адже сумарний призовий фонд КІТ – 560 000 гривень

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Ми організовуємо такі олімпіади для того, щоб сформувати у дітях розуміння цінності знань. Школярі повинні знати, що їхні знання оцінюються не лише похвалою чи оцінками, а й грошима. Знання – це фінансова стабільність вжитті. 

Цього року ми заклали початок, але наступного навчального року кількість таких олімпіад має зрости, щоб учні всіх класів могли брати участь. В Україні немає аналогів таким олімпіадам немає. Тільки тут учень 4 класу може заробити за свої знання 50 тисяч гривень», – наголошує Андрій Закалюк, керівник управління освіти Львова.

Школярі, які навчаються в 4, 5, 6 класах, мали змогу продемонструвати свої знання, пройшовши комплексні завдання-мультитест, в який включені питання з української та англійської мов, логіки, математики, природи, мистецтва та інформатики. Учні 7, 8, 9 та 10 класів брали участь у онлайн-змаганнях з англійської мови.

Перший етап онлайн-олімпіади «Квести і Тести» пройшов онлайн на платформі НІТ 5 травня. А вже за тиждень,13 травня, на очному етапі було визначено переможців.

Фото: ЛМР

Найкращі від кожного класу отримали грошові винагороди:

І місце – 50 000 грн

ІІ місце – 20 000 грн

ІІІ місце – 10 000 грн

Цікаво, що сьогодні переможцями серед учнів 4 та 6 класів стали два рідні брати – Лев та Северин Винничуки. Хлопці вірили у себе та свої знання, але перемога обох стала для всієї сім’ї неймовірним сюрпризом.

«Два тижні тому мама нам розповіла про нашу олімпіаду, запропонувала зареєструватись. Ми дуже хотіли взяти участь, готувались. Перша частина олімпіади, яка відбувалась онлайн, була трішки легша, бо мала більше математичну частину. Сьогоднішній етап був складнішим, але нам вдалося впоратись і з ним. Багато завдань було на уважність, тому треба було бути максимально зосередженими.

Фото: ЛМР

Особисто я взагалі не очікував виграти та дуже переживав за себе і брата (за брата, напевно, навіть більше). Дуже радий, що за свої знання отримав такий крутий подарунок», – поділився враженнями шестикласник Северин

«Я дуже хвилювався, але дуже щасливий, що переміг. Поки ще не знаю, куди витрачу гроші, але можливо куплю собі крутий велосипед», – додав Лев, учень четвертого класу.

Олімпіади КІТ було розроблено компанією Lionwood.software спільно із Центром професійного розвитку педагогічних працівників м. Львова, за сприяння управління освіти Львівської міської ради. Перші олімпіади проводили лише з англійської мови серед учнів 7-9 класів, а вже другі розширились на більшу аудиторію і охоплюють знання дітей з різних предметів. Як каже Юрій Каміновський, операційний директор компанії Lionwood.software, на цьому розробники не планують зупинятись і лише розширюватимуть КІТ.

«Ми давно мріяли зробити таке свято. Коли я був школярем, я хотів взяти участь у такій класній олімпіаді, і щасливий, що зараз я реалізував свою дитячу мрію в який спосіб. Дуже дякую всім партнерам, які допомагали і допомагають нам на цьому шляху.

Зараз в країні війна і нам як ніколи потрібно стимулювати дітей вчитися. Будемо робити такі олімпіади ще масштабнішими і цікавішими», – наголосив Юрій Каміновський.

Фото: ЛМР

Зазначимо, що у Львові відкрили перший військово-патріотичний центр для школярів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: