Зеленського у Німеччині прийняли Штайнмаєр і Шольц

b9584af-326q
Фото: DPA

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у неділю прийняв Володимира Зеленського у палаці Бельвю в умовах посилених заходів безпеки. Згодом президента України прийняв і канцлер Німеччини Олаф Шольц

Про це повідомило агентство DTS, пише "Європейська правда".

У Берліні посилено заходи безпеки через візит до Німеччини президента Зеленського. У берлінському районі Тіргартен, де розташована резиденція президента, були виставлені снайпери.

Після переговорів між главами двох держав Зеленського з військовими почестями прийме канцлер Олаф Шольц у федеральній канцелярії. 

Пізніше, як повідомляють, вони разом полетять до Аахена, де Зеленському вручать премію Карла Великого.

Про плани візиту Зеленського стало відомо у ЗМІ минулого тижня, але офіційно програму тримали в секреті до останньої хвилини.

Зеленський вперше з початку російської загарбницької війни прибув до Берліна у ніч на неділю.

Про своє прибуття президент повідомив у Twitter.

"Вже в Берліні. Зброя. Потужний пакет. ППО. Реконструкція. ЄС. НАТО. Безпека", – написав Зеленський у ніч на 14 травня.

Як повідомляє Spiegel, після входу в повітряний простір Німеччини літак з Зеленським на борту тимчасово супроводжували винищувачі Eurofighter. 

Комерційні трекери польотів показали, що один з винищувачів супроводжував А319 з району Мюнхена майже до самого Берліна. Трохи пізніше у ВПС Німеччини оголосили, що вони супроводили президента "безпечно до Берліна".

ДОПОВНЕНО

Канцлер Німеччини Олаф Шольц прийняв президента України Володимира Зеленського з військовими почестями у своїй канцелярії в Берліні у неділю, повідомляє "Європейська правда".

Шольц привітав Зеленського на червоній доріжці потиском руки після того, як президента України у своїй резиденції прийняв президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. 

Зеленського зустріли з військовими почестями, а оркестр виконав гімн України. 

Після розмови тет-а-тет Зеленського і Шольца і ще одного раунду переговорів у ширшому колі має відбутися пресконференція двох лідерів. 

Нагадаємо, що у суботу президент України відвідав Італію та Ватикан. Після цього літак ВПС Німеччини доставив Зеленського до Берліна. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: