Франція передасть Україні десятки бронемашин і легких танків

0e3b608f1a1b9ea64dc0f42cace31815_1684098391_extra_large
Фото: Офіс Президента

Франція найближчими тижнями підтримає Україну новою військовою допомогою. Зокрема надасть десятки броньованих машин та легких танків, а також підтримає протиповітряну оборону.

Про це стало відомо зі спільної декларації України та Франції, яку розмістили в Офісі Президента в понеділок, 15 травня.

У документі зазначено, що скоро Франція проведе підготовку й оснастить кілька батальйонів десятками броньованих машин і легких танків, а саме – AMX-10RC.

Крім того, Франція підтримає Україну в протиповітряній обороні, щоб захистити українців від ударів росії. Також у декларації підкреслено, що Французька Республіка бере активну участь у заходах Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу щодо військової допомоги Україні та підготовки українських військових.

Як повідомили у Офісі Президента, Франція висловив підтримку української формули миру, міжнародного трибуналу щодо російських воєнних злочинів і євроатлантичного шляху України.

У офіційному документі, підкреслили, що Франція вже надала нашій країні цивільну допомогу, включно з фінансовою, гуманітарною та екстреною підтримкою. Зокрема тут йдеться про дві пересувні лабораторії ДНК для посилення спроможності України розслідувати воєнні злочини.

Підкреслимо, що 14 травня президент України Володимир Зеленський прибув із візитом до Парижа та зустрівся з французьким президентом Еманюелем Макроном.

Довідка

AMX-10 RC – це французькі важкі броньовані машини, виробництва GIAT Industries. Їх визначають як легкі танки або розвідувальні машини з танковим озброєнням.

Такі танки оснащені 105-мм калібром та використовують неуніфіковані снаряди 105x527 міліметрів для гармати F2 BK MECA L/48.

Військова допомога Україні від інших країн

У Reuters повідомили, що Велика Британія передасть Україні сотні нових ударних безпілотників дальнього радіусу дії, які можуть літати на понад 200 кілометрів.

Крім того, 11 травня 2023 року, очільник Міноборони Британії підтвердив, що Україні передадуть крилаті ракети великої дальності Storm Shadow.

Президент Чехії Петр Павел повідоми в інтерв'ю Radiožurnál, що Україна отримає два зенітно-ракетні комплекси «Куб» і необхідні для цього ракети.

8 травня стало відомо, що Польща вже передала Україні 10 винищувачів МіГ-29.

У квітні 2023 року розповіли, що Латвія передасть Україні усі наявні у неї ПЗРК «Stinger».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: