Харківщина: колишній «комендант» Балаклії катував мирних мешканців

photo_5402201369919736455_y
Фото: СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру у порушенні законів та звичаїв війни колишньому «комендантові» Балаклії на Харківщині. Під час окупації міста чоловік катував мирних мешканців.

Про це повідомили у пресслужбі відомства у понеділок, 15 травня.

Ідеться про військового коментанта Калінінградського гарнізону збройних сил рф із позивним «Граніт», який на початку повномасштабного вторгнення ввійшов до складу окупаційних угруповань на східному фронті.

Торік у березні він приїхав до захопленої на той час Балаклії, де займався координацією спільних дій російських військових та бойовиків «л/днр» у поширенні кремлівського режиму в місті. Згодом його призначили там «комендантом». На цій «посаді» окупант організовував незаконні затримання місцевих жителів.

За наказом «Граніта» українців звозили до катівні, яку облаштували у захопленій будівлі райвідділу поліції. Там людей піддавали жорстоким тортурам, а також тривалий час тримали без їжі та води. Деякі з потерпілих й досі вважаються зниклими безвісті.

В СБУ додають: «Граніт» особисто допитував незаконно ув’язнених, застосовуючи до них психологічне та фізичне насильство, погрожував вбивством, а також примусовою депортацією їхніх родичів до рф. Під час звільнення міста окупаційний «комендант» втік до рф, де переховується від правосуддя.

Президент України Володимир Зеленський ввечері 8 вересня 2022 року підтвердив, що звільнено Балаклію Харківської області Правоохоронці одразу розпочали шукати зрадників та колаборантів.

Раніше ми розповідали, що мешканець Балаклії обійняв посаду «начальника» окупаційної міліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: