Організація, до якої належав львів’янин, нелегально переправляла чоловіків за кордон

злочинна група
Фото: Офіс Генерального прокурора

Семеро жителів Запоріжжя та один львів’янин організовували незаконне переправлення через кордон близько 40 людей. Серед них були чоловіки, які ухилялися від мобілізації.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Та розповіли, що організатором незаконної схеми був уродженець Запоріжжя. Кожен з членів групи мав свої обов’язки під час нелегального перетину кордону. Їхню схему вдалося викрити правоохоронцям та затримати злочинців.

В Офісі генерального прокурора, повідомили, що організатори в соціальних мережах створили спеціальні акаунти, куди публікували оголошення про виїзд військовозобов’язаних за кордон.

Як відбувався незаконний перетин кордону

За таку послугу потенційний «клієнт» мав заплатити організаторам 6, 5 тисяч доларів. Правоохоронці з’ясували, що незаконна схема діяла наступним чином.

Спочатку «клієнт» сплачував 500 доларів передоплати. Тоді за допомогою підроблених печаток та штампів на підставі паспортних даних виготовляли пакет документів, які давали право на перетину кордону.

Злочинці використовували псевдоніми, під якими відправляли готові «дозволи».

Затримання злочинців. Фото: Офіс генерального прокурора

У Офісі генерального прокурора повідомили, що поштові відправлення зустрічав «свій» кур’єр. Він під час особистої зустрічі передавав пакет документів «клієнту» та отримував повний розрахунок за «послугу».

Після цього координатори групи надавали чоловікам, які хотіли перетнути кордон, покрокову інструкцію своїх дій.

Тепер злочинців судитимуть в Кіровоградській області.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в пунктах пропуску «Смільниця» та «Шегині» чоловіки з підробленими документами намагалися підкупити прикордонників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: