Окупанти заборонили працівникам ЗАЕС спілкуватись між собою, – Енергоатом

го

Працівникам ЗАЕС заборонили спілкуватися між собою під час роботи на станції. Причина такого нововведення проста – Росія так намагається приховати кількість техніки та замаскувати свої вогневі позиції.

Про це повідомляє Енергоатом.

Після нещодавно введеної заборони користуватися навіть кнопковими телефонами на майданчику ЗАЕС російські терористи виходять на новий рівень абсурду – вводять для персоналу ще більш безглузді обмеження. Відтепер під час роботи працівники мають весь час дивитися вперед, навіть простий погляд убік – суворо заборонений.

Такі правила створені для того, щоб Росія могла якомога довше приховувати, що перетворює найбільший в Україні та Європі атомний об'єкт на військову базу.

Наразі на ЗАЕС залишається працювати близько 2,5 тис. атомників, однак ледь не найголовнішим підрозділом на атомній станції стала служба озброєна охорона, яка вирішує як їй функціонувати. 

Що передувало

Окупанти планують евакуювати тисячі працівників ЗАЕС. Зокрема, мовиться про тих робітників, що підписали договори з різними підприємствами "Росатому". Майже від самого початку окупації усім працівникам атомної електростанції заборонили виїзд з Енергодару. Крім того, сім'ї деяких працівників окупанти вивезли до Росії.

На самій станції росіяни нехтують усіма правилами безпеки – біля одного з енергоблоків окупанти заклали вибухівку. Це не перший випадок розміщення зброї на ЗАЕС – ще в липні 2022 року російські військові поставили в машинній залі енергоблока важку військову техніку з боєкомплектом.

Та попри велику кількість зброї на станції, окупанти бояться контрнаступу ЗСУ: на початку травня псевдокерівництво ЗАЕС почало екстрено проситися у відпустки.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: