Роботи на фінішній прямій: коли відкриють для проїзду львівську вулицю Шевченка

IMG_20230516_061806
Фото: ЛМР

На вулиці Шевченка у Львові, третій етап ремонту якої розпочався влітку 2021 року, завершують роботи із реконструкції. Йдеться про ділянку від вул. Я. Мудрого до вул. Залізнична.

У комунальному підприємстві «Львівавтодор» звітують, що за кілька тижнів вулицю відкриють для проїзду.

«Приблизно через тиждень-півтора підрядна організація розпочне стелити верхній шар асфальту на останній ділянці вул. Шевченка – від будинку №13 до №47. Щоб розпочати ці роботи, насамперед необхідно завершити підняття люків та дощоприймальних решіток на рівень верхнього шару асфальтобетонного покриття, а також, щоб бетон набрав необхідну міцність»,розповіли у ЛКП у вівторок, 16 травня.

Додають, що більшість робіт нині триває на ділянці від вул. Шевченка, 13 до вул. Бортнянського. Тут вже практично повністю замостили бруківкою трамвайну колію, облаштовують заїзди до житлових будинків, встановлюють бордюри, замощують тротуари тощо.

Окрім цього, на вулиці Шевченка вже висадили 34 дерева.

У «Львівавтодор» кажуть, що зараз повністю перекритою для руху транспорту залишається ділянка від вул. Ярослава Мудрого до вул. Бортнянського.

«Проїзд відрізком від вул. Яцкова до вул. Бортнянського забезпечений по замощеному покриттю трамвайної колії, рух іншою смугою тимчасово перекритий у зв’язку з підготовчими роботами для влаштування тут верхнього шару асфальту», — пояснили комунальники.

Нагадаємо, з 1 червня 2021 р розпочався ІІІ етап реконструкції вул. Шевченка – ділянка від вул. Я. Мудрого до вул. Залізнична. Довжина ділянки, яку ремонтують, - 1 км.

Скільки триває ремонт вулиці Шевченка?

З червня 2021 року розпочався останній, третій, етап реконструкції. Ідеться про ділянку від вул. Я. Мудрого до вул. Залізнична.

За проєктом, передбачено реконструкція всіх інженерних мереж, влаштування проїзної частини і суміщених з нею нових трамвайних колій, влаштування вздовж проїзної частини велосипедних смуг, влаштування кишень для машин швидкої допомоги, аварійних служб та тимчасової стоянки машин мешканців будинків. Також влаштування тротуарів і пішохідних зон із забезпеченням комфортних умов для пересування та відпочинку маломобільних груп населення, влаштування контактної мережі трамваю, вуличного освітлення, благоустрій вуличного простору.

Нагадаємо, для проїзду транспорту у листопаді торік відкрили відремонтовану вулицю Пилипа Орлика у Львові. Вартість реконстркції склала майже 75 мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: