В Україні засудили депутата держдуми рф, який голосував за визнання «л/днр»

щл

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини депутата російської держдуми Антона Ткачова, який сприяв розв’язанню повномасштабної війни проти України.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Посадовець позиціонує себе як «нове обличчя» кремлівського режиму і повністю підтримує агресивну політику вищого військово-політичного керівництва рф. За це його й призначили до комітету російської держдуми з питань інформаційної політики.

За даними слідства, 15 лютого 2022 року він підтримав постанову щодо звернення до президента рф з проханням визнати «незалежність» окупованих районів Донецької та Луганської областей. А вже 22 лютого депутат проголосував за ратифікацію «договору про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу» між країною-агресором і терористичними організаціями «л/днр».

Як зазначили правоохоронці, в подальшому ці рішення кремль використав як формальний привід для початку повномасштабного вторгнення в Україну. Тим самим посадовець сприяв реалізації злочинного плану москви щодо захоплення нашої держави.

Тепер Ткачову загрожує 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Оскільки засуджений наразі перебуває на території рф, то початок строку відбування покарання визначено з дня його фактичного затримання.

Читайте також: Внаслідок вибуху у тимчасово окупованому Луганську поранено так званого «міністра внутрішніх справ лнр» та зрадника України Ігора Корнета.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: