Польща не готова передати Україні літаки F-16, – Дуда

Дуда
Prezydent RP Andrzej Duda podczas konferencji / Radek Pietruszka /PAP

Президент Польщі Анджей Дуда розповів, що не може передати Україні F-16, оскільки його країна не має великої кількості таких літаків. Проте Польща буде підтримувати процес підготовки українських пілотів.

Про це він повідомив у середу, 16 травня, на саміті в Рейк’явіку, інформує gazetaprawna.pl.

Президента Анджея Дуду під час візиту в Ісландію, де проходить саміт Ради Європи, журналісти запитали, чи може Польща приєднатися до коаліції, яку мають намір створити прем'єр-міністри Великої Британії та Нідерландів Ріші Сунак і Марк Рютте щодо закупівлі для України бойових літаків F-16.

Читайте також Британія та Нідерланди ініціюють створення коаліції для закупівлі винищувачів F-16 для України

Президент Польщі повідомив, що країна надалі буде підтримувати процес підготовки українських пілотів, що він обговорював це питання з прем'єр-міністром та міністром національної оборони.

Однак та кількість літаків F-16, яка є в Польщі, не дозволяє сьогодні говорити про те, щоб передати Україні якусь частину з них.

Водночас президент Польщі підкреслив, що за передачею зброї його країна входить до трійки країн, які допомагають Україні після США та Великої Британії.

Анджей Дуда зазначив, що саме Польща передала безпрецедентні для Європейського союзу обсяги озброєнь. Насамперед йде мова про передання Україні понад 300 танків.

 Крім того, він наголосив, що Польща передала майже всі МіГ-29, про які Україна просила у них із початку повномасштабної війни.

Читайте також Польща передала Україні 14 винищувачів МіГ-29 

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в квітні цього року Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що надання Україні літаків F-16 стане найкращою інвестицією цього десятиліття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: