Швейцарія арештувала активи Жеваго на понад 113 млн доларів: їх можуть передати Україні

жеваго

Швейцарія заарештувала понад 113 мільйоні доларів на рахунках компаній, власником яких є колишній нардеп, акціонер банку АТ Банк «Фінанси та Кредит» Костянтин Жеваго.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Там зазначили, що активи заарештували на підставі ухвали слідчого судді Печерського районного суду Києва від 26 жовтня 2022 року.

Тепер Державне бюро розслідувань працює над тим, щоб арештовані активи перейшли в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів.

Таким чином, як підкреслили в відомстві, Україна просунулася в питанні повернення зі Швейцарії арештованих коштів на рахунках Костянтина Жеваго.

Що відомо про Костянтина Жеваго?

Нагадаємо, що раніше, олігарха та екснардепа Костянтина Жеваго затримали на гірськолижному курорті Куршевель у Франції за запитом України.

Водночас французький суд постановив, що український мільярдер Костянтин Жеваго не повинен екстрадувати в Україну за звинуваченнями в розтраті.

У понеділок, 15 травня, у Національному антикорупційному бюро повідомили, що викрили корупційну схему в одержанні неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного Суду. Зокрема в отриманні хабаря підозрують голову Верховного Суду Всеволода Князєва.

Радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що в цій справі йде мова про хабар від людей, які представляють інтереси бізнесмена Костянтина Жеваго.

16 травня відбувся брифінг, де керівники Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури підтвердили причетність Жеваго до справи.

Зокрема стало відомо, що пропозиція хабаря стосувалася судового рішення Великої палати Верховного судув інтересах бізнесмена Костянтина Жеваго у справі про Полтавський гірничозбагачувальний комбінат.

Підкреслимо, що Україна видала ордер на арешт Жеваго, який обіймав посаду народного депутата України з 1998 по 2019 рік, у 2019 році, а міжнародний ордер на арешт – у 2021 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: