Програма «Доступні кредити 5-7-9%»: експерт пояснив, що це змінить

іпотека4

Запровадження Київською обласною військовою адміністрацією програми з додаткової компенсації відсотків до 0% річних учасникам програми «Доступні кредити 5-7-9%» може істотно збільшити кількість учасників програми доступного кредитування

Таку думку висловив Сергій Мамедов, Голова Правління ГЛОБУС БАНКУ.

За його словами, запуск програми фінансово-кредитної підтримки в Київській області спонукатиме розвиток малого та середнього бізнесу.

«Ми очікуємо, що за кілька місяців дії компенсаційної програми кількість підприємців-позичальників в Київській області може зрости в два рази, адже клієнти будуть мати змогу обслуговувати кредити під 0% річних. Активізація кредитування стосуватиметься широкого спектуру бізнесів: аграрного сектору, торгівлі, виробництва та переробки, будівництва, медичних послуг», —зазначив експерт.

За його даними, на Київщині найчастіше кредитуються підприємства аграрного сектору - понад 50%, частка підприємств торгівлі, виробництва та промислової переробки складає близько 35-40% від усіх учасників програми «Доступні кредити 5-7-9%».

«Також вагомим стане розвиток інвестиційних кредитів на придбання обладнання, комерційного транспорту, сільськогосподарської та будівельної техніки. Нова Програма від КОДА зробить доступнішим оновлення основних засобів, що позначиться на ефективності підприємств», —відзначив банкір. 

В умовах війни дуже важливим є підтримка малого та середнього бізнесу. Програма КОДА дасть змогу збільшити надходження коштів до держбюджету та прямо впливатиме на створення нових робочих місць. Складовими успіху при цьому є бажання самих підприємців розвиватися та активна позиція банків - учасників програми «Доступні кредити 5-7-9%» щодо надання нових кредитів, підсумував Сергій Мамедов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: