«Проєктний менеджмент через цінності»: 11 культурних інституцій пройшли освітній курс

IMG_9273-696x464
Фото Микити Печеника

У Львові пройшов перший освітній курс «Проєктний менеджмент через цінності» для сектору культури Львівської міської територіальної громади.

Про це розповіли організатори.

Навчання проєктному менеджменту через цінності успішно завершили 11 відомих культурних інституцій Львова, зокрема Палац Гната Хоткевича, Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка, Національний театр ім. Марії Заньковецької, Львівська Муніципальна Бібліотека, Бюро спадщини у Львові, Львівська школа мистецтв 10, театр «Воскресіння», Департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА, Ya.vereta, Lviv Film Center та Alternative Opera.

Ці інституції, як і багато інших в Україні, зіткнулися з численними викликами внаслідок військового вторгнення росії в Україну. Завдяки співпраці Фонду родини Богдана Гаврилишина, Львівської міської ради та тренерки Діни Волинець менеджери культурних індустрій Львова мали можливість пройти освітній курс зі створення й реалізації ціннісно орієнтованих проєктів для підвищення якості та рівня культурних проєктів, розширення можливостей української культури в Україні та за кордоном, а також досягнення міжнародних стандартів у культурній сфері.

Голова Фонду родини Богдана Гаврилишина Маріанна Єлейко каже: «Ми переконалися, що українські культурні інституції не лише здатні відновлюватися після складних викликів, але й розвиватися, ставати сильнішими та успішнішими завдяки навчанню та відкритості до втілення нових ідей. Ми пишаємося львівськими культурними організаціями та впевнені, що вони продовжать забезпечувати розвиток та популяризацію української культури на високому рівні».

У програму курсу увійшли інтерактивні заняття та тренінги з ефективного управління проєктами на основі цінностей.

Любомир Більо, заступник директора Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка ділиться думками щодо застосування проєктного менеджменту через цінності та його вплив на сектор культури: «Інституції, команди, що в них працюють, можуть випрацювати власні цінності та через них комунікувати зі своїми відвідувачами, споживачами культурних послуг. Окрім того, думаю, це навчання вплине на формування спільнот культурних інституцій з однаковими цінностями. Так, організації, що мають спільні цінності, можуть разом створювати нові культурні продукти, формувати послуги».

Курс «Проєктний менеджмент через цінності» розроблений аналітикинею та стратегинею соціальних змін, фасилітаторкою, членкинею Міжнародної Асоціації Фасилітаторів, тренеркою проєкту Діною Волинець.

«Цей курс набув особливої актуальності, оскільки це проєктний менеджмент адаптований до умов хаосу та нестабільності. У нашій країні все швидко змінюється, тому потрібно адаптувати ті інструменти, якими ми звикли користуватися. Окрім того, стратегія через цінності дозволяє не лише обґрунтовувати свої ідеї, а й успішно залучати кошти на реалізацію майбутніх проєктів», – зазначила авторка курсу Діна Волинець.

«Проєктний менеджмент через цінності» для сектору культури сприяє розвитку культурної сфери в Україні. Навички, здобуті на курсі, стануть корисним інструментом для культурних інституцій у плануванні, залученні коштів та реалізації проєктів в Україні та за її межами.

Львів є одним із культурних та освітніх хабів України. Відтак одним з пріоритетних завдань Львівської міської ради є впровадження інновацій у менеджменті місцевого самоврядування, а також створення сприятливих умов для ефективного функціонування комунальних установ задля забезпечення культурно-освітніх потреб мешканців Львівської міської територіальної громади. Львів готовий стати в цьому напрямі одним із рушіїв впровадження ціннісного менеджменту в проєктах та прикладом для інших регіонів та їхніх місцевих спільнот.

Фонд родини Богдана Гаврилишина заснований у 2017 році дітьми та дружиною видатного українця Богдана Гаврилишина, щоб продовжити справу проф. Гаврилишина та підтримувати розвиток змінотворців для побудови ціннісно орієнтованої демократичної України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: