Як використання крему допомагає у догляді за сухою та чутливою шкірою

Screenshot_5

Догляд за шкірою має бути системним і постійним. Але найчастіше ми згадуємо про нього, коли помічаємо певні проблеми: зморшки, висипання або сухі плями. Неприємні відчуття та симптоми можуть розвиватись під впливом різних чинників, серед яких:

  • недостатня вологість повітря;
  • харчування;
  • сезонні зміни;
  • прийом певних препаратів;
  • хвороби;
  • вік.

Для швидкого усунення сухості та попередження утворення тріщин варто використовувати Бепантен крем. Ланолін та декспантенол в його складі сприяють регенерації та пом’якшенню шкіри. Засіб потрібно наносити безпосередньо на сухі ділянки обличчя та тіла 2-3 рази на добу або за потреби.

Суха шкіра тіла: що робити

Суха шкіра на руках і ногах на перший погляд завдає менше неприємностей, аніж сухість на обличчі. Але сухість то лише симптом, який говорить про недостатнє зволоження та живлення. Тож потрібно переглянути догляд за шкірою та раціон, переконатись, що ви все робите правильно.

Наприклад, суха шкіра п’ят, поява на них тріщин може свідчити про нестачу вітаміну А, Е та цинку в організмі. Шкіра на ногах може лущитись через непідходяще взуття, особливо з синтетичних матеріалів. Тож крем може лише покращити її стан, а щоб повністю прибрати причину, доведеться вжити інших заходів.

При сухій шкірі тіла не варто приймати занадто горячий душ або ванну. Взагалі після будь-яких банних процедур потрібно допомагати тілу відновлювати ліпідний баланс, наносити масло, молочко або лосьон.

Суха та чутлива шкіра обличчя: поради

Дуже суха шкіра обличчя також може свідчити про нестачу вітамінів. Але зазвичай їй просто не вистачає захисту від зовнішніх чинників. Наприклад, влітку її висушує проміння сонця, а взимку — сухе повітря в квартирі та мороз на вулиці. Важливо враховувати особливості клімату та своєчасно застосовувати підходящі засоби:

  • влітку вдень потрібен крем з SPF 30 або навіть 50, щоб захистити шкіру від сонячних опіків та передчасного старіння;
  • в якості нічного віддавайте перевагу засобам з гіалуроновою кислотою, колагеном;
  • взимку варто мастити шкіру засобами, що містять не тільки зволожуючі, а й поживні речовини: масла, вітаміни, рослинні екстракти;
  • дуже сухій шкірі потрібні масла, ланолін. Тож в будь-яку пору року можна додавати до повсякденного захисту Бепантен.

Уникайте агресивних речовин та абразивних часток при очищенні чутливої шкіри. Скраби та кислотні пілінги краще замінити ензимними пілінгами, замість механічної чистки віддавайте перевагу ультразвуковій або атравматичній. Важливо після всіх косметичних процедур користуватись відновлюючим кремом та додатково захищати шкіру SPF засобами. Суха шкіра може довго залишатись привабливою, але їй потрібен спеціальний догляд для збереження краси.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: