На Харківщині загинув підліток, який перевозив вибухівку на велосипеді

347900644_260409063150757_8391316607792365885_n
Фото: Поліція Харківської області

В Ізюмському районі Харківської області загинув 14-річний підліток. Відомо, що він перевозив у пакеті вибуховий пристрій, який здетонував. Унаслідок цього дитину не вдалось врятувати.

Про це повідомили у регіональному управлінні поліції 19 травня.

Там кажуть, що все сталось увечері цієї середи, 17 травня у селі Студенок. Неповнолітній отримав множинні осколкові поранення та помер на місці.

На місці працювали вибухотехніки. Через порушення законів та звичаїв війни відкрили кримінальне провадження.

Мінна небезпека

Наприкінці 2022 року у Держслужбі з надзвичайних ситуацій України розповідали, що від початку повномашстабного російського вторгнення на ворожих мінах підірвались майже пів тисячі людей. Загинули щонайменше 185 постраждалих. Там повідомляли, що заміновано 30% територій країни, це за площею як дві Австралії.

За даними Харківської обласної військової адміністрації, за добу піротехнічні підрозділи Держслужби з надзвичайних ситуацій обстежили більше 8 га території та знешкодили 183 вибухонебезпечні предмети.

Рятувальник наголошують: при виявленні будь-якого підозрілого предмета в жодному разі не можна брати його до рук, пересувати чи торкатися його. Необхідно відійти від знахідки на безпечну відстань та повідомити піротехніків ДСНС або Нацполіцію.

Яка ситуація в регіоні?

Російсько-окупаційні війська продовжують обстрілювати цивільне населення та інфраструктуру Харківщини.

За минулу добу загарбники обстріляли щонайменше 17 населених пунктів у Харківському, Куп'янському та Чугуївському районах області.

Внаслідок ракетного удару по Циркунах загинув 52-річний цивільний чоловік, ще 2 чоловіків 41 та 57 років отримали поранення. У селі зруйновано 2 приватні житлові будинки, ще 13 будинків пошкоджено. У Тешенківці Куп'янського району внаслідок обстрілу з РСЗВ пошкоджено будівлі, майно та техніку фермерського господарства.

У Вовчанську Чугуївського району пошкоджено житлові будинки, паркан та об'єкт цивільної інфраструктури. У селах Стариця та Перківка Чугуївського району через ворожі обстріли сталися лісові пожежі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: