У Львові прощатимуться із трьома воїнами, які загинули на фронті

Прощання
Фото Микити Печеника. Ілюстративне

У суботу, 20 травня, у Львові попрощаються із трьома воїнами. Богдан Кріль, Іван Біскуп, Роман Мисак загинули, захищаючи Україну від російських окупантів, повідомили у міськраді 19 травня.

Розповідаємо, ким були новітні Герої.

Богдан Кріль («Пірат») 

Львів'янин загинув 8 травня торік. Йому було 29 років.

Навчався у Ліцеї №2 Львівської міської ради. Здобув вищу освіту на кафедрі політології філософського факультету Львівського національного університету ім. І. Франка. Водночас закінчив військову кафедру при Національній академії сухопутних військ ім. гетьмана П. Сагайдачного.

Богдан Кріль. Фото: ЛМР

Із самого дитинства займався спортом, захоплювався вивченням історії. Ще будучи в школі, писав: «Я не погоджуюсь з тезою давньогрецького філософа Аристофана «Де добре, там і Батьківщина». Я думаю, що добре там, де Батьківщина».

У студентські роки був активним членом патріотичного руху Львова, започаткував парад вишиванок. Один із лідерів фанатського руху футбольної команди «Карпати», був призером чемпіонату України з кудо.

У 2019 році вступив на військову службу до Національної гвардії України, виконував бойові завдання у складі Окремого загону спеціального призначення «Вега Захід».

Із початком повномасштабного вторгнення боровся із окупантами у лавах полку «Азов», брав участь у боях за місто Маріуполь. Загинув під час бомбардування металургійного комбінату «Азовсталь».

Указом Президента України від 28 липня 2022 року був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

У Богдана Кріля залишилися батьки.

Іван Біскуп («Джон») 

Львів'янин загинув на фронті 14 травня. Захисникові було 33 роки.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №97 міста Львова. У 2007 році закінчив колишній Львівський професійний ліцей комп’ютерних технологій, згодом вступив до Закарпатського державного університету (сьогодні – Державний вищий навчальний заклад «Ужгородський національний університет»), де здобув кваліфікацію інженера-системотехніка, викладача інформатики.

Іван Біскуп. Фото: ЛМР

У мирний час працював у галузі поліграфії, згодом обіймав посаду менеджера на місцевому підприємстві. Протягом певного періоду працював у Польщі та Ізраїлі.

Вів активний спосіб життя: захоплювався екстремальними видами спорту, займався боксом та їздою на мотоциклі. Обожнював проводити час із друзями.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини до лав 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Давав відсіч окупантам на східному напрямку фронту.

У Івана Біскупа залишилися батьки, брат та дружина.

Роман Мисак 

Загинув у боях з росіянами 11 травня. Львів'янинові було 40 років.

Навчався у Львівській академічній гімназії при Національному університеті «Львівська політехніка». Згодом закінчив НУ «Львівська політехніка» за напрямком «Комп’ютерна інженерія».

Роман Мисак. Фото: ЛМР

Після завершення навчання працював у сфері комп’ютерних технологій та у транспортній галузі.

Був невиправним оптимістом, захоплювався їздою на сноуборді, автомобілях та мотоциклах.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації активно займався волонтерською діяльністю для забезпечення потреб Збройних Сил України та для підтримки внутрішньо переміщених осіб. Згодом став на захист Батьківщини до складу військової частини А4017, виконував бойові завдання на східному напрямку.

У Романа Мисака залишилися батьки, син та молодша сестра.

Де і коли відбудеться прощання?

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: