У Польщі знайшли боєголовку від російської ракети

тот
Фото: PolskieRadio, Місце падіння російської ракети під Бидгощем

Глава канцелярії президента Польщі Павел Шрот заявив про знайдену боєголовку від російської ракети, яка впала у лісі поблизу міста Бидгощ у грудні 2022 року.

Про це повідомляє видання Rzeczpospolita.

«Що стосується боєголовки, то можу прямо сказати, що боєголовка виявлена і зараз досліджується відповідними установами, назви яких я не хотів би називати», - сказав Шрот.

Чиновник з іронією сказав, що боєголовка є продуктом російської інженерної думки та створена з бетону, щоб у результаті заплутати українську систему ППО. Шрот підкреслив, що вибухової речовини в боєголовку не було, а ракета, що впала під Бидгощем, не може летіти без бойової частини, тому «хтось там встановив таку вершину російської технологічної думки».

«Це особлива боєголовка, тому що вона створена за російським технологічним задумом з бетону. Я припустив би, що у разі широкого ракетного обстрілу такі ракети випускаються для дезорієнтації ППО об'єктів, на які націлена атака», - сказав глава адміністрації.

Шрот також додав, що швидше за все ракета потрапила в повітряний простір Польщі випадково, хоча він у цій галузі не фахівець і не може говорити про це з упевненістю.

Сандал в міністерстві оборони Польщі

На початку місяця стало відомо, що військові Збройних сил Польщі були проінформовані про можливу ракету, яка прямувала в бік Польщі 16 грудня минулого року, однак не доповіли про це в Міністерство оборони.

Пізніше в ЗМІ з'явились чутки відставку генерала, генералітету або міністра національної оборони Маріуша Блащака в зв'язку з ситуацією, проте жодних дій вжито не було.

Падіння російської ракети у Польщі

Як відомо, у середині грудня 2022 року росіяни здійснили масований обстріл української території. Для нападу вони використовували, зокрема, літаки, дислоковані в Білорусі. Саме тоді, ймовірно, російська ракета могла залетіти до Польщі.

11 травня Блащак заявив: польська армія знала про об'єкт, який міг бути ракетою, — про це попередила Україна, а також відповідні дані зафіксували польські наземні станції радіолокації. Однак генерал Томаш Піотровський, який обіймає посаду оперативного командира, не повідомив про це міністра оборони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: