У США підтримали тренування українських воїнів на винищувачах F-16, — ЗМІ

photo_5357266644679901428_y-1
Винищувач F-16 / US Air Force

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден схвалив плани тренувати українських пілотів на американських винищувачах F-16.

Про це повідомляють CNN та AP з посиланням на обізнані джерела.

Там пишуть, що Байден повідомив лідерам G7, що США підтримуватимуть спільні зусилля із союзниками та партнерами щодо підготовки українських пілотів на літаках четвертого покоління, включно з F-16.

За даними ЗМІ, навчання відбуватимуться не у США, а, ймовірно, у Європі. Але американський персонал братиме участь у навчанні разом із союзниками та партнерами в Європі. Тренування може зайняти кілька місяців.

«Оскільки навчання відбуватиметься протягом наступних місяців, наша коаліція країн, які беруть участь у цих зусиллях, вирішуватиме, коли насправді надати літаки, скільки ми надамо та хто їх надасть», — сказав високопоставлений чиновник адміністрації Байдена в коментарі CNN.

Посадовець додав, що наразі Сполучені Штати, союзники та партнери зосередилися на забезпеченні України озброєнням і навчаннями, необхідними для проведення наступальних операцій цієї весни та літа. А дискусії щодо вдосконалення Повітряних Сил ЗСУ «показують довгострокові зобов'язання».

17 травня стало відомо, що Британія та Нідерланди ініціюють створення коаліції для закупівлі винищувачів F-16 для України.

Нагадаємо, 15 травня президент Володимир Зеленський зустрівся із прем’єром Ріші Сунаком. ЗМІ повідомляють, що країна передасть для ЗСУ сотні бойових БпЛА з радіусом дії понад 200 км.

А в квітні цього року Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що надання Україні літаків F-16 стане найкращою інвестицією цього десятиліття.

Речник Повітряних сил ЗСУ пояснив, що F-16 допоможе Україні захищатися від російської авіації. Якщо цей літак буде чергувати, скажімо, в районі Сумської, Чернігівської чи Харківської областей, то навряд чи російські льотчики наважаться підлітати ближче і кидати авіабомби. Тому питання літаків і їх розосередженості по всій території України вирішить цю проблему, а головне, що це вирішить проблему ракет і дронів, які постійно атакують Україну. Адже цей літак створений бути частиною протиповітряної оборони держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: