З українськими прапорами та піснями: як у Грузії зустрічають перший рейс із Москви (відео)

го
фото: @HELENKHOSH

Люди вийшли на протести, щоб показати усьому світу та Росії, що цей «літак не зустрічають оплесками».

Про це повідомляє «Ехо Кавказу».

Грузини вийшли на протест під закликом «Російський повітряний корабель, іди за кораблем!». Таким гаслом вони зустрічають перший борт, який летить із Москви до Тбілісі. Акція проти поновлення прямого авіасполучення між країнами проходить на площі Першої республіки.

Під час акції протесту біля аеропорту лунає «Ой у лазу червона калина», а на автівках рясніють красномовні написи «Вам тут не раді» і «Росія вбиває». Поліцейські затримали кількох опозиційних активістів.

Сьогодні у Тбілісі приземлився перший літак із Москви

Сьогодні о 12:20 за київським часом в Тбілісі приземлився перший за чотири роки літак із Москви. Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі назвала цей рейс «небажаним». Перед прильотом літака до Тбілісі закрили зал очікування аеропорту імені Шота Руставелі, будівлю оточили поліцейські. На питання про причини закриття поліцейські не відповіли.

Що передувало

16 травня Грузинська авіакомпанія Georgian Airways отримала дозвіл на регулярні рейси за напрямком Тбілісі-Москва-Тбілісі.

А 10 травня президент Путін скасував візовий режим для громадян Грузії і водночас зняв заборону на польоти російських авіакомпаній до Грузії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: