Британська розвідка: росія створює «елітну» авіаційну групу для атак на Україну

a1061be711e70d78
Літак армії рф Су-34. Фото: Defense Express.

Ймовірно, армія рф створить нову «елітну» штурмову авіаційну групу, яка отримує назву «Шторм». Така авіація матиме спеціальні завдання над територією України.

Таку інформацію повідомили в Міністерстві оборони Великої Британії у твіттері.

Там розповіли, що до складу підрозділу можуть увійти одна ескадрилья винищувачів-бомбардувальників Су-24 і Су-34, а також підрозділи ударних певних вертольотів.

За словами розвідки, таке поєднання типів літаків свідчить про те, що «елітна» група буде виконувати удари по наземних цілях.

Крім того, в Міноборони Великої Британії, зазначили, що створення таких окремих підрозділів в армії рф, демонструє, росія помічає, що регулярні військово-повітряні ескадрильї серйозно недопрацьовують у виконанні своєї основної функції, а саме – завданні авіаударів по українській лінії фронту.

Читайте також Росія кидає нові сили на захоплення Бахмута, - Британська розвідка

У відомстві також розповіли з посиланням на російські ЗМІ, що міноборони рф прагне залучити висококваліфікованих і мотивованих пілотів, пропонуючи великі грошові виплати, а також відкриває набір для льотчиків, які перебували у відставці.

Нагадаємо, раніше британська розвідка розповіла, що росія стала частіше залучати неозброєні розвідувальні безпілотні літальні апарати (БПЛА) під час своїх ракетних атак вглиб території України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: