Лідери шести африканських країн хочуть провести «миротворчі» переговори з Києвом і Москвою, − ЗМІ

рпо
фото: Jean-Yves Ollivier

Делегація лідерів африканських країн, ймовірно, проведе перемовини з Києвом та Москвою в червні. Свою місію вони називають миротворчою.

Про це міжнародний посередник Жан-Ів Олів’є сказав в інтерв’ю Associated Press.

Зокрема африканські лідери хочуть обговорити, як вони можуть заплатити Росії за добрива, яких потребує Африка.

Олів'є зазначив, що африканські лідери також обговорять питання спрощення проходження більшої кількості зерна з України в умовах війни й можливість обміну полоненими. Лідери країн планують відвідати обидві країни з місією, яку вони охарактеризували як «миротворчу».

Олів'є також наголосив, що переговори, ймовірно, розпочнуться наступного місяця.

Видання зазначає, що Володимир Путін та Володимир Зеленський домовилися окремо приймати делегації президентів ПАРу, Сенегалу, Єгипту, Республіки Конго, Уганди та Замбії. Переговори також схвалені Сполученими Штатами, Європейським Союзом, Організацією Об'єднаних Націй, Африканським Союзом і Китаєм.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сьогодні, 22 травня, з робочим візитом вирушив до Марокко. Міністр закордонних справ Королівства Марокко Нассер Буріта зазначив, що позиція його країни щодо «російсько-українського конфлікту» (саме з таким формулюванням) базується «на принципах збереження суверенітету держав і поваги до територіальної цілісності країн-членів ООН та мирного врегулювання суперечок».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: