На Львівщині можливе відключення електропостачання через ремонт обладнання

опопоп

На енергетичних об’єктах області тривають ремонтні роботи, тож можливе припинення електропостачання. Ремонти проводять задля того, щоб підготуватися до зими і без аварій увійти в опалювальний сезон.

Про це повідомляє Львівобленерго.

За словами першого заступника начальника Львівської ОВА Андрія Годика, енергетики продовжують роботи на енергетичних об’єктах. Йдеться, як про відновлення об’єктів, які зазнали ударів ворога, так і про планові ремонти інших об’єктів. Це планові щорічні роботи з метою підготовки до опалювального сезону.

Саме тому влітку може виникнути дефіцит потужності в енергосистемі і, як наслідок, будуть впроваджені графіки відключень електроенергії.

Оновлені графіки відключень доступні на сайті «Львівобленерго».

Наголошуємо, що наразі погодинні відключення не впроваджені.

У відомстві додають, що уникнути впровадження графіків можна, якщо зменшити користування електроенергією під час ранкових та вечірніх піків навантажень (07:00 – 12:00 та 18:00 - 23:00). Саме тому енергетики просять всіх споживачів раціонально використовувати електроенергію:
🔸 за можливості, переносити використання потужних приладів з пікових ранкових та вечірніх годин на нічні, коли споживання низьке;
🔸 намагатись не включати одночасно потужні прилади (наприклад, бойлер та пральну машину);
🔸 не вмикати кондиціонер у пікові години споживання. При використанні кондиціонера – ставити його на вищу температуру, ніж ви звикли;
🔸 кип’ятити стільки води, скільки вам потрібно у конкретний час. Якщо у вас є газова плита - краще кип'ятити воду на ній.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: