Найбільший у світі: у Львові вперше в Україні будують школу за допомогою 3D-принтера

image-65
Фото: Роман Балук

У Львові стартувало будівництво першого в Україні навчального закладу за допомогою технології 3D-друку. Це буде новий навчальний корпус для першокласників школи № 23, що на вулиці Варшавській, 126.

Про це повідомили у міській раді.

«Ця школа – це 506 кв. м, які ми разом з партнерами COBOD International та 3DCP Group плануємо зробити до 1 січня. Те, що вже побудовано, було надруковано всього за 48 годин і ця фаза будівництва буде завершена протягом двох тижнів. Загалом відкриття школи заплановано на 1 січня. Мета 3D-будівнитцва – не бути дешевшим, а бути швидшим. Цей проєкт не є дешевшим за звичайне будівництво, але є в десять разів швидшим», — розповів Жан-Крістоф Боні, засновник гуманітарного фонду Team4UA (Україна-Франція).

Додатковий навчальний корпус загальноосвітньої школи №23, за попередніми розрахунками, стане найбільшим навчальним закладом у світі, побудованим за допомогою такого 3D-принтера, та відкриється вже 2024 року. Тут зможуть навчатися 100 учнів початкових класів. Школа № 23 є переповненою, адже знаходиться в досить густозаселеному районі: навчальний заклад розрахований на 700 учнів, а зараз тут навчається близько 1000.

Планується, що цей одноповерховий об’єкт матиме навчальні класи, комфортний хол для спілкування дітей, вчительську та санвузли. Також тут передбачено великі скляні поверхні, а монолітні стіни із бетону відповідатимуть новим стандартам безпеки.

Організатори та ініціатори проєкту будівництва 3D-школи – гуманітарний фонд Team4UA за підтримки міжнародного технологічного гуманітарного фонду Humanitarian Innovative Technologies (HIT).

Раніше ми розповідали, що Львівський апеляційний суд заборонив здійснювати будь-яке будівництво на території недобудованої школи у Брюховичах, яку колишня місцева влада віддала під забудову житлом.

На ремонт дахів двох шкіл у Львові виділяли майже 2 мільйони гривень, рішення ухвалив міський виконавчий комітет у п'ятницю, 5 травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: