НАТО визнало злочини РФ проти України геноцидом, а режим у Росії рашизмом

тро

Парламентська Асамблея НАТО визнала злочини росії проти України геноцидом, а терористичний режим в рф – рашизмом. Рішення ухвалили одностайно.

Про це повідомив голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

«На сесії Асамблеї в Люксембурзі ми добилися прийняття надзвичайно сильної декларації, яка буде мати далекосяжні політичні наслідки. Крім того, ПА НАТО закликала уряди своїх країн відкрито оголосити на саміті у Вільнюсі про те, що Україна стане членом Альянсу і погодити наступні конкретні кроки для вступу України до НАТО. Це наша дипломатична перемога. Всі наші ключові побажання щодо фінального тексту декларації враховані», – зазначив він.

За його словами, є і підтримка міжнародного трибуналу, і допомога Україні до перемоги і після неї, і засудження ідеології рашизму, і відновлення територіальної цілісності, і санкції, і репарації, і план Маршалла, і багато іншого.

Нагадаємо, у Парламентській асамблеї Ради Європи зареєстрували пропозицію резолюції про засудження ідеології та практики «рашизму» в Європі 11 травня.

У тексті пропозиції визнали нову тоталітарну ідеологію та практику «рашизму», яка є ідеологією російського терористичного режиму. Вона стала причиною злочинів, як-от злочин агресії, воєнні злочини, злочини проти людяності та геноцид. Ідеться про російську агресію не тільки проти України, а також Чечні та Сирії.

А напередодні, 3 травня, Рада схвалила постанову, яка визнає політичний режим у росії як «рашизм», а також засуджує ідеологічні засади та суспільні практики російського режиму, визнавши їх тоталітарними й людиноненависницькими.

Автори постанови зазначили, що домінуючою світоглядною концепцією російського режиму стало «самозвеличування росії та росіян за рахунок насильницького пригнічення, заперечення права на самовизначення, або взагалі — права на існування інших народів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: