Російські атаки по Україні 22 травня: в Генштабі повідомили деталі

photo_5393423083831938091_y
Зруйнований російськими обстрілами житловий будинок на Донеччині. Фото: Павло Кириленко/Telegram

У понеділок, 22 травня, російсько-окупаційні війська завдали чергового масованого ракетного та авіаційного удару по цивільній та критичній інфраструктурі України. Під ворожим ударом опинилися Дніпро, Запоріжжя та Харківська область.

Про це сказано у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00 понеділка, 22 травня.

За їхніми даними, росіяни завдали 21 ракетний удар по цих містах. Застосували чотири крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555 (їх усі знищили). Також 5 крилатих ракет Х-22, дві балістичні ракети «Іскандер-М» та 5 зенітних керованих ракет С-300 та 4 інших (тип встановлюється).

У Генштабі додають, що також росіяни завдали 42 авіаційних удари, зокрема іранськими дронами-камікадзе «Shahed».

Як повідомляють військові, всі повітряні цілі ворога знищили.

Також окупанти здійснили близько 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є пораненні серед мирного населення, пошкоджено житлові багатоквартирні будинки, приватні будинки, дитячий садочок та інша цивільна інфраструктура.

«Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається дуже високою» — попередили у Генштабі.

У Генштабі ЗСУ вранці 22 травня повідомили, що вчора противник завдав 6 ракетних та 52 авіаційних удари, здійснив 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Внаслідок цього росіяни зруйнували та пошкодили приватні житлові будинки та іншу цивільну інфраструктуру. Для ударів по українських містах Лиман, Слов’янськ та Костянтинівка, ворог знову використав не високоточну зброю типу  ЗРК С-300.

У росіян є напоготові у морі щонайменше 12 ракет, розповіли у Військово-морських силах ЗСУ 22 травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: