У ГУР підтвердили, що російські добровольці проводять операцію у Бєлгородській області

10

Головне управління розвідки Міністерства оборони України підтвердило, що російські добровольці проводять операцію в Бєлгородській області Російської Федерації.

Про це «Громадському» заявив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.

Він наголосив, що події на Бєлгородщині та інших прикордонних територіях — наслідок повномасштабного вторгнення та агресивної війни путінської росії проти України.

«Відповідальність за ці події взяли на себе громадяни рф, а саме сили РДК і легіону «Свобода росии». Я думаю, що ми всі лише можемо привітати рішучі дії опозиційно налаштованих громадян РФ, які готові до збройної боротьби зі злочинним режимом Володимира Путіна, який захопив владу в Росії», — зазначив Юсов.

За його словами, операція російських партизан сприятиме створенню демілітаризованої зони — «певної зони безпеки в прикордонних регіонах росії, які межують з Україною».

«Саме звідти останнім часом посилились обстріли прикордонних регіонів України, що спричиняє значні пошкодження цивільної інфраструктури і, на жаль, жертви серед мирного населення», — пояснив представник ГУР Міноборони.

Що відбувається Бєлгороді

У прикордонній Бєлгородській області Росії сьогодні, 22 травня, відбуваються дивні події. Зранку в регіоні чути вибухи та оголошено повітряну тривогу. Місцевий губернатор В'ячеслав Гладков заявив, що у Грайворонському окрузі «працювала ППО по українських ракетах».

«Русский добровольческий корпус» і легіон «Свобода Росії» заявили про звільнення населених пунктів Козинка і Гора-Подол у Бєлгородській області. Вони додали, що зайшли в російський Грайворон і закликали жителів прикордонних російських регіонів залишатись вдома і «не чинити опір».

Зокрема, вони опублікували відео на фоні дорожних знаків про початок населених пунктів Любимовка (Брянська область), Безлюдовка (Бєлгородщина), Чуровичи (Брянська область).

Тим часом легіон «Свобода Росії», який воює на боці України, записав відеозвернення із закликом до росіян боротися за вільну від Путіна Росію:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: