Колишній соратник Януковича став «сенатором від Запорізької області рф», — СБУ

photo_5433751821719029557_y
Фото: СБУ

Одному із поплічників експрезидента-втікача Віктора Януковича повідомили про підозру за пособництво державі-агресору. Ідеться про колишнього очільника Державної реєстраційної служби України Дмитра Ворона. Торік його призначили так званим «сенатором рф – представником виконавчого органу влади Запорізької області».

Про це повідомили у Службі безпеки України 23 травня.

Там кажуть, що на цій «посаді» він координував захоплення українських підприємств на тимчасово окупованій території Запоріжжя. Ворон за власної ініціативи допомагав російсько-окупаційним військам формувати окупаційні адміністрації в тимчасово захоплених районах Херсонської та Запорізької областей. Також був «радником» гауляйтера Балицького. Крім того, саме Ворона підготував звернення до президента країни-агресора щодо заохочення державними нагородами рф російських військових та колаборантів, які сприяли окупації регіону.

Також суд наклав арешт на майно зловмисника на десятки мільйонів гривень. Серед арештованого – квартири фігуранта у середмісті Києва та в Миргороді, будинок загальною площею понад 300 кв. м під Києвом та 10 земельних ділянок в столичному регіоні.

Йому загрожує до 12 років тюрми.

Нагадуємо, у листопаді торік ексміністру освіти і науки Україїни часів Януковича повідомили про підозру в державній зраді. Зазначають, що він допомагав колаборантам на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.

Наразі Табачник переховується від правосуддя у тимчасово окупованому Криму, кажуть в СБУ. Йому загрожує від 15 років за ґратами до довічного ув'язнення з конфіскацією майна.

А у січні в Україні арештували його майно на понад 2 мільйони доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: