Підрив Північно-Кримського каналу та захоплення Каховської ГЕС: російські командири отримали тюремні вироки

суд
фото ілюстративне

В Україні засудили ще двох російських командирів. Вони причетні до знищення ключових об’єктів життєзабезпечення Херсонщини.

Про це повідомили у Службі безпеки України у вівторок, 25 травня.

Йдеться про заступника командувача Чорноморського флоту рф з матеріально-технічного забезпечення генерал-майора Міхаїла Яснікова і командувача 11-ї окремої інженерної бригади полковника Дмітрія Маркова. Обидва посадовці безпосередньо командували захопленням Каховської ГЕС та підривом споруд Північно-Кримського каналу.

Фото: СБУ

В СБУ кажуть, що саме Ясніков віддав наказ щодо незаконного захоплення об’єктів критичної інфраструктури, а Марков керував підривами. Через такі дії російських військ порушилось водозабезпечення регіону, функціонування його зрошувальної системи, а також завдали значної шкоди довкіллю і матеріальних збитків Україні в особливо великих розмірах.

Суд визнав російських командирів винними через порушення законів та звичаїв війни. Їм призначили вирок — 12 років в'язниці. Нині засуджені перебувають на тимчасово окупованій території України.

Нагадуємо, російського заступника командира роти, який воював проти України на Луганщині, засудили до 10 років за ґратами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: