Прем'єр-міністр Угорщини заявив, що Україна не здатна перемогти рф у війні

орбан

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що Україна не спроможна перемогти на полі бою росію, а також стверджує, що немає значення, що розв'язав агресію, якщо гинуть люди. На це відреагували в українському Міністерстві закордонних справ.

Орбана на Катарському економічному форумі цитує Bloomberg у вівторок, 23 травня.

Так, прем'єр-міністр Угорщини заявив, що військові зусилля України приречені, а надсилання подальшої допомоги призведе лише до нових смертей.

«Зважаючи на реальність, цифри, ситуацію, на той факт, що НАТО не готове відправити війська, стає очевидним: бідні українці не зможуть перемогти на полі бою. Це моя позиція», — сказав він.

Він погодився, що це росія вторглася до України, але додав, що тепер це неважливо. «Питання не в тому, хто до кого вдерся, питання у тому, що буде завтра. А завтра, і це є фактом, помре ще більше і більше людей. Немає шансів для перемоги для жодної зі сторін».

Реакція України

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко відреагував на заяви політика. Каже, що глава угорського уряду зняв відповідальність із росії за її агресію проти України.

«Ті ж самі європейські політики стверджували минулого року, що Україна не має шансів протриматися більше ніж 72 години. Вони помилилися тоді, помиляються і зараз», — зазначив речник українського відомства.

Додає, що українці продовжать боротися до повного звільнення своїх територій від російської окупації: «Це є єдиним шляхом не лише для відновлення миру в Україні, але й гарантування безпеки всієї Європи».

Нагадуємо, у квітні торік Орбан заявляв, що різанина в Бучі на Київщині могла бути інсценуванням.

За словами президента України Володимира Зеленського, один з очільників країн ЄС вимагав доказів, що Бучанські воєнні злочини не були інсценованими - за даними джерел, йдеться про прем'єра Угорщини Віктора Орбана.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: