У Народному домі на Львівщині облаштують молодіжний центр за понад 2 мільйони гривень

image-67
Фото: ЛОВА

У Червоноградському Народному домі розпочався ремонт приміщення, де облаштують Молодіжний центр за підтримки німецького благодійного фонду «Фонду Мерклє в Україні».

Про це повідомив очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. 

Молодіжний центр розташують на другому поверсі будівлі – тут створять ігрову кімнату з більярдом, аерохокеєм, настільним тенісом, для перегляду фільмів та презентацій встановлять проектор. Також планують облаштувати спальні місця, кухню з необхідним приладдям, кімнату для керівників та душові. Саме в молодіжному центрі проживатимуть учасники творчих колективів, які приїздитимуть до Червонограда з інших країн та міст.

Проєкт передбачає частковий ремонт фойє на першому поверсі Народного дому, зокрема заміну освітлення, монтаж натяжної стелі, встановлення нових вікон. А це, в свою чергу,  простір для проведення різноманітних заходів для учасників будь-якого віку, зокрема: хореографічні майстер-класи, музичні вечори, інтеграційні проєкти для ВПО.

Бюджет ініціативи – 2 млн 720 тисяч гривень. Проєкт реалізують завдяки фінансовій підтримці «Фонду Мерклє». 

Понад 20 років Народна вокальна студія «Червона рута» під керівництвом Іванни Ейхорн, директора Народного дому, співпрацює із Благодійним фондом «Фонд Ренати Мерклє». Колектив на запрошення німецької сторони щорічно їздить з концертами до Німеччини. Під час останнього візиту учасники отримали 22 тисячі євро, які Фонд надав для створення культурного молодіжного центру. Зазначена сума була лише частиною коштів, а весь проєкт реалізовується за фінансування Німецького благодійного фонду Ренати Мерклє і Фонду Мерклє в Україні.

У лютому нинішнього року стало відомо, що в кожній громаді на Львівщині хочуть створити молодіжний центр, аби гуртувати юних мешканців регіону. Перший такий з'явиться у Рава-Руській.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: