В окупованому Бердянську окупанти розкрадають художній музей, – ЦНС

Exif_JPEG
Бердянський художній музей імені Ісаака Бродського. Фото: Вікіпедія

На тимчасового окупованих територіях Запорізької області армія рф обкрадає Бердянський художній музей імені Ісаака Бродського. Експонати музею вони збираються вивезти до росії.

Про це повідомили в Центрі національного спротиву.

Та розповіли, що колаборанти, яких окупаційна адміністрація призначила «керівниками» музею, нещодавно їздили до тимчасвого окупованого Криму, начебто для «обміну досвідом».

Однак за інформацією Центру національног спротиву, насправді колаборанти в Криму отримали інструкції щодо того, як саме організовувати розграбування культурних цінностей.  Найперше вони мають доручення вивозити найбільш цінні експонати – картини відомих художників Айвазовського, Бєнуа та інших.

Яка ситуація в Запорізькій області на фронті?

За даними Генштабу, за минулу добу, 22 травня, на Запорізькому напрямку противник обороняється. Окупантили завдали авіаційних ударів в районах Малинівки, Малої Токмачки та Новоданилівки Запорізької області.

У Генштабі зазначили, що протягом минулої доби, ворог здійснив 20 ракетних ударів. А саме – по містах Дніпропетровської, Запоріжської та Харківської областей застосував крилаті ракети повітряного базування, балістичні ракети «Іскандер-М» та зенітні керовані ракети з С-300.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: