В Україні вперше масштабно відзначать День зупинки кровотеч

Applying,The,Tourniquet,To,Prevent,Bleeding,During,The,First,Aid

В Україні 25 травня вперше масштабно відзначать Stop The Bleed Day – День зупинки кровотеч. Представники близько 100 міжнародних та українських компаній одночасно візьмуть участь в онлайн-тренінгу із зупинки кровотеч. Це навчання стане наймасовішим в Україні: в результаті близько тисячі людей опанують навички, завдяки яким у екстреній ситуації зможуть врятувати життя.

Кампанію Stop The Bleed у 2014 ініціювала Американська колегія хірургів, поставивши завдання навчити понад 200 млн людей у всьому світі зупинці кровотеч. До відзначення 25 травня Stop The Bleed Day – Дня зупинки кровотеч, започаткованого у США, вже долучилися Велика Британія, Ізраїль, Німеччина та міжнародні партнери, такі як Міжнародна асоціація пожежників та Міжнародна асоціація начальників поліції.

Організатори та учасники навчання планують встановити національний рекорд та зафіксувати наймасовіше онлайн-навчання із зупинки кровотеч. 

Окрім того, акція має на меті підтримати військових. Усі турнікети, які будуть використані під час тренінгу, одразу після його завершення будуть передані благодійній організації PULSE – Pre-hospital focused Ukrainian Life Saving Effort, яка безкоштовного навчає українських військових тактичній медицині. 1000 турнікетів дозволять забезпечити практику для більш як 6000 військових.

Довідка

За даними North American Rescue, 35% всіх догоспітальних травматичних смертей спричинено саме кровотечею. Масивна кровотеча може вбити людину за 3-5 хвилин. З огляду на те, що середній час прибуття швидкої в Україні складає до 20 хвилин, саме дії очевидця є єдиним шансом врятувати життя в екстреній ситуації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: