Зеленський відвідав українських захисників на фронті

image (40)
Зеленський та українські захисники. Фото: з телеграканалу Президента України

У вівторок, 23 травня, Президент України Володимир Зеленський прибув на фронтові ділянки, де зустрівся із Збройними Силами України.

Про це стало відомо з телеграм-каналу президента.

У своєму дописі, Володимир Зеленський розповів, що прибув на фронт, щоб привітати українських захисників з Днем морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України.

Під час зустрічі, президент нагородив морпіхів та подякував за службу.

Про День морської піхоти України

Щороку 23 травня в Україні відзначають День морської піхоти. Це свято заснували в 2014 році. Однак тоді його святкували 16 листопада, в день, коли свою першу присягу склали морські піхотинці України в 1992 році .

У 2018 році святкування Дня морського піхотинця перенесли на травень. Це зумовлено тим, що цього року на державному рівні вшановували сторіччя Української революції 1917-1921 рр.

Саме під час цих подій, 23 травня 1918 році гетьман Павло Скоропадський заклав основи української морської піхоти. Він видав наказ «Про початок формування бригади Морської піхоти в складі трьох полків для несення служби». Тому початком створення першої української морської піхоти прийнято вважати саме цей день.

Особливі берети українських морських піхотинців 

Цікаво, що форма морських міхотинців містить синьо-зелені берети, колір яких нагадує забарвлення морської хвилі. Також на береті зображено символ сучасних морських піхотинців, а саме – якір, крила та меч. Він означає три типи військових завдань, які вони можуть виконувати – в морі, повітрі та на суші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: