11 років ув'язнення: на Київщині експравоохоронці ґвалтували жінку у відділку поліції

им

Обухівський районний суд призначив покарання у вигляді 11 років позбавлення волі двом колишнім правоохоронцям з Кагарлицького відділення поліції, які протягом 2020 року катували затриманих, а також зґвалтували жінку.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

Національну поліцію також зобов'язали сплатити потерпілій Нелі Погребицькій моральне відшкодування у розмірі 1,2 млн грн.

Як повідомили в Офісі генпрокурора, правоохоронці протягом 2020 року систематично катували людей у Кагарлицькому відділенні поліції. мова йде про екс-начальника кримінальної поліції та оперуповноваженого покарання. Також вони катували та незаконно утримували людей.

Зокрема, у травні 2020 року вони застосували тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка. Вони вдягали на неї протигаз, кайданки та стріляли із табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтували. Того ж місяця там били та катували іншого потерпілого – для отримання зізнання.

А у січні 2020 року обвинувачувані завдали двом потерпілим тілесні ушкодження, вивозили їх у багажнику за околиці міста і катували електричним струмом. Так вони робили, щоб отримати визнавальні покази за ймовірне вчинення крадіжок. Після цього їх прикували кайданками до батареї в коридорі, де потерпілі перебували до наступного дня.

Правоохоронці встановили, що керівник відділення знав про існування такої практики, але не намагався це припинити та не повідомив про це до компетентних органів.

Правоохоронці не називають імен засуджених, але безпосередньо травневе зґвалтування інкримінували Миколі Кузіву та Сергію Сулимі. Також серед обвинувачених через злочини у Кагарлицькому відділку поліції є Євген Трохименко, Ярослав Левандюк та Сергій Панасенко. Трохименку інкримінували співучасть у травневому катуванні, а Сулимі та Левандюку – січневе катування.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: