До 18 років колонії суворого режиму: на Росії засудили кримськотатарського активіста

фото "Кримська солідарність"

Південний окружний військовий суд Росії засудив фігуранта справи «кримських мусульман» Ернеса Сейтосманова. Йому винесли вирок до 18 років колонії суворого режиму за організацію забороненої на території РФ ісламської політичної партії Хізб ут-Тахрір.

Про це повідомляє громадське об'єднання «Кримська солідарність». 

«Сьогодні у Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону оголосили вирок активісту з Криму Ернесу Сейтосманову. Його судять за організацію діяльності ісламської політичної партії Хізб ут-Тахрір, яка заборонена в Росії, але вільно діє в Україні та інших країнах світу», - йдеться у повідомленні.

Сейтосманов заперечує всі звинувачення.

До арешту Ернес Сейтосманов відвідував судові процеси над кримськими татарами в Криму та в Ростові-на-Дону, допомагав сім'ям політв'язнів, брав участь у громадських ініціативах.

Раніше, 5 грудня 2019 року, Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив до 17 років у колонії суворого режиму його рідного брата Енвера Сейтосманова за аналогічною статтею.

Нагадаємо, що 18 травня прогримів вибух на залізниці в Сімферопольському районі Криму, унаслідок чого з колій зійшли 5 вагонів із зерном. Російська сторона одразу заявила про диверсію. Відомо, що аварія сталася на перегоні Сімферополь — Севастополь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: