У Всесвітній організації охорони здоров'я засудили російську агресію

вооз
фото REUTERS

У середу, 24 травня, Всесвітня організація охорони здоров'я ухвалила резолюцію, у якій засуджує агресію росії проти України.

Про це повідомили у виданні Reuters.

Там розповіли, що Всесвітня організація охорони здоров'я також засудила напади росіян на медичні установи. За прийняття резолюції проголосувало 80 представників організації, проти – 9, утрималося – 52. Крім того, 36 країн не було під час голосування.

На таке рішення одразу зреагувала росія. Зокрема країна-агресор висловила пропозицію, яка визнавала надзвичайну ситуацію у сфері охорони здоров'я в Україні, але не згадувала про власну роль у війні. Також після голосування представник росії заявив асамблеї, що вона не проти роботи Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні, але проти «політизації» цього органу.

Крім того у виданні зазначили, що посол Великої Британії Саймон Менлі також звинуватив росію в поширенні «дезінформації» в асамблеї, а саме – поширювання брошур, де звинувачували українські війська в нападах на медичні установи в частинах країни, які вона контролює. Таким чином, росія постійно заперечує у Всесвітній організації охорони здоров'я свої напади на цивільне населення України.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Всесвітня організація охорони здоров'я закриває офіс у Москві. Його функції буде перенесено до Копенгагена (Данія).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: