Українські військові вже застосовують ракети великої дальності Storm Shadow, – Резніков

606f0b283db258db9e7e5505b08964c7fbedc678
Фото: Міністерство оборони України

У середу, 24 травня, Міністр оборони України Олексій Резніков вперше підтвердив, що ЗСУ застосовують ракети великої дальності Storm Shadow, які передала Велика Британія.

Про це він розповів на брифінгу з міністром оборони Великої Британії Беном Воллесом.

За словами міністра оборони, він мав можливість потиснути руки українським пілотам, які були навчені у Великій Британії і вже успішно застосовують зброю під назвою Storm Shadow.

Нагадаємо, що 24 травня, міністр оборони Великої Британії Бан Воллес прибув із візитом до України. У столиці, Києві, він вже зустрівся з Олексієм Резніковим.

Читайте також У Британії підтвердили передачу Україні крилатих ракет великої дальності

Довідка

Storm Shadow — крилата ракета великої дальності, спільно розроблена Великою Британією та Францією, яка зазвичай запускається з повітря. Вона має дальність стрільби понад 250 км, або 155 миль. Це трохи менше за 185-мильну здатність армійських тактичних ракетних систем «земля-земля» (ATACMS) американського виробництва, про які Україна давно просила.

Storm Shadow має такий радіус дії, щоб завдати глибоких ударів по контрольованій росією території на сході України. В той же час поточний максимальний радіус дії зброї, наданої в Україні США, становить близько 49 миль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: