У Львові попрощалися з трьома українськими Героями

247618
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У середу, 24 травня, у Львові відбулися церемонії похорону, де попрощалися з трьома українськими захисниками, які загинули на війні – Євгенієм Яросевичом, Андрієм Церковним та Володимиром Ласким.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

За інформацією прес-служби, чин похорону розпочався об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбулася міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховали Героїв на Личаківському кладовищі.

У Львівській міській раді також розповіли детальнішу інформацію про кожного загиблого захисника України.

Біографії українських воїнів, з якими прощалися у Львові

Євгеній Яросевич. Фото: ЛМР

Євгеній Яросевич

(27.03.1986-08.04.2023)

Навчався у Ліцеї №75 імені Лесі Українки Львівської міської ради, у 9-му класі вступив до Львівського ліцею менеджменту. Здобував освіту на механіко-математичному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка. Додатково закінчив Львівський інститут Приватного акціонерного товариства «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна Академія управління персоналом» за спеціальністю «менеджер».

У мирний час працював у мережі магазинів «Сільпо» та на приватних підприємствах. Вів активний спосіб життя: займався спортивним туризмом, скелелазінням, велоспортом, захоплювався комп’ютерною технікою.

Із початком повномасштабного вторгнення рф, не зважаючи на те, що був непридатний до проходження військової служби, добровольцем став на захист Батьківщини. Виконував бойові завдання на східному напрямку у лавах 356-го навчального артилерійського полку 184-го навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

У Євгенія Яросевича залишилися мама, тітка, двоюрідні брати та сестри.

Андрій Церковний. Фото: ЛМР

Андрій Церковний

(19.10.1975-14.05.2023)

Навчався у Ліцеї №75 імені Лесі Українки Львівської міської ради. Здобував освіту у Львівському будівельному технікумі (сьогодні – Львівський фаховий коледж будівництва, архітектури та дизайну). Після завершення навчання проходив військову службу у місті Бердичів Житомирської області.

У мирний час працював у будівельній сфері у Львові. Захоплювався рибальством.

Молодший сержант. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації, незважаючи на те, що був звільнений з військової служби за станом здоров'я, добровільно вступив до лав Збройних Сил України. Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави на східному напрямку у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗСУ.

У Андрія Церковного залишилися батьки, дружина, донька, брат та хрещена донька.

Володимир Лаский. Фото: ЛМР

Володимир Лаский

(15.01.1987-20.05.2023)

Навчався у Середній загальноосвітній школі №65 міста Львова. Здобув професійно-технічну освіту у Львівському вищому професійному училищі інформаційно-комп'ютерних технологій.

У мирний час працював у товаристі з обмеженою відповідальністю «Друк Текстиль». Захоплювався малюванням та дизайном.

Попри відсутність військового досвіду, із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від загарбників. Виконував бойові завдання на території Донеччини у складі 47-ї окремої механізованої бригади «Маґура» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Володимира Лаского залишилися дружина, син та донька.

Нагадаємо, раніше в статистиці Генерального штабу Збройних сил України повідомили, що ЗСУ знищили ще понад пів сотні одиниць російської техніки та 400 окупантів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: