У Львові погодили програми підтримки Фонду культури

457

Депутати проголосували за Програму підтримки комунальною установою «Фонд культури Львівської міської територіальної громади» культурних ініціатив та проєктів.

Про це йдеться на сайті міської ради.

В межах Програми планується:

• Співпраця, підготовка та проведення подій спільно з внутрішньо переміщеними особами, військовими та їхніми сім’ями;
• Створення Культурного центру за підтримки ЮНЕСКО;
• Створення, розвиток та діяльність міждисциплінарних інноваційних просторів розвитку сучасної культури, мистецтва та креативних індустрій;
• Розвиток та популяризація міждисциплінарної співпраці, взаємодії між мистецтвом та науковими дисциплінами, новими технологіями;
• Підготовка та проведення регулярних подій та освітніх програм, що включатимуть лекції, семінари, майстерні, концерти, публікації, виставки, покази, презентації, конференції тощо;
• Проведення заходів, спрямованих на налагодження міжнародних контактів у сфері культури та мистецтва.

Довідка

Фонд культури Львівської міської територіальної громади створено задля посилення культурного середовища через створення додаткових можливостей фінансування. Це стосується підтримки діяльності спрямованої на створення, тиражування, розповсюдження, демонстрування, популяризацію, збереження і використання культурних благ та культурних цінностей на території Львівської міської територіальної громади.

Фонд має поєднувати як різноманітні джерела фінансування на культуру і тим самим об’єднувати різні рівні управління культурою, діячів у сфері культури – інституції, митців, громадських об’єднань – через визначення пріоритетів для партнерських проєктів.

Через програми фонд стимулює нові імена у сфері культури та популяризує нові напрямки мистецтва; водночас, партнерські, освітні та менторські програми фонду можуть сприяти трансформації та актуалізації існуючих інституцій.

Метою Програми підтримки культурних ініціатив та проєктів є забезпечення ефективного функціонування Фонду культури Львівської міської територіальної громади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: