Українські льотчики зможуть тренуватись на винищувачах JAS 39 Gripen, — Міноборони Швеції

1200px-Saab_JAS_39_Gripen_at_Kaivopuisto_Air_Show,_June_2017_(altered)_copy
Ілюстративне фото. Saab JAS 39 Gripen . Фото6 Вікіпедія

Українські льотчики зможуть пройти тренування на шведських винищувачах JAS 39 Gripen. Натомність про надання техніки не йдеться.

Про це повідомив міністр оборони Швеції Пол Йонсон, передає Sweden Posten.

За словами Йонсона, кілька досвідчених українських льотчиків зможуть потренуватися на тренажерах, а після цього випробувати Gripen безпосередньо. Також він уточнив, що йдеться про ознайомчу програму.

«Це дає Україні основу для майбутніх рішень щодо оснащення своєї оборони. Вони інвестують у зміцнення своїх можливостей у довгостроковій перспективі», —сказав Йонсон.

Місце і час навчання тримається в таємниці. Якщо воно проходитиме у Швеції, то найімовірніше, що в комуні Сутенес, де вже проходило навчання іноземних льотчиків.

Водночас Йонсон підкреслив, що шість ескадрилей JAS 39 Gripen, які зараз перебувають на озброєнні Сил оборони Швеції, потрібні країні для власних оборонних потреб, тому Швеція не може передати Україні жоден зі своїх винищувачів.

Нагадуємо, 25 травня президент України Володимир Зеленський провів зустріч із міністром оборони Швеції Полом Йонсоном.

Довідка

Saab JAS 39 Gripen — шведський багатоцільовий винищувач четвертого покоління, який розробила та виробляє компанія Saab. Роботи над літаком розпочали в 1979 році, а у 1988-у літак уперше злетів. 1 листопада 1997 року JAS 39 було офіційно прийнято на озброєння Шведських Військово-Повітряних Сил.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: