Вночі українські військові збили усі 36 «Шахедів», які випустили росіяни

шахеди
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У ніч на четвер, 25 травня, окупанти здійснили масову повітряну атаку на Україну. Однак протиповітряна оборона змогла збити усі 36 повітряні цілі, які випустила армія рф.

Про це повідомили в телеграмі Повітряних Сил Збройний Сил України.

Там розповіли, що Україну атакували ударними дронами іранського виробництва «Шахедами». Їх випустили з північного та південного напрямків.

За інформацією українських військових, імовірно ворог мав на меті атакувати критичну інфраструктуру та військові об’єкти в західних регіонах України.

Повітряні сили Збройних Сил України

У ЗСУ також зазначили, що під час відбиття нічної атаки залучили підрозділи зенітних ракетних військ, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи у зонах відповідальності повітряного командування «Південь», повітряного командування «Центр», повітряного командування «Захід» та протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у ніч на 25 травня росіяни намагалися атакувати Київ «Шахедами». Однак українська протиповітряна оборона знищили всі ворожі цілі, запущені в напрямку столиці.

Ситуація на фронті за 24 травня

За даними Генштабу, росіяни  продовжують наступати на п’яти напрямках фронту: Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Там відбулося 28 бойових зіткнень з ворогом.

За минулу добу, 24 травня, ворог завдав 30 авіаційних ударів та здійснив 39  обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військових та населених пунктах.

У Генштабі розповіли, що на фронті минулої доби українські військові знищили три російські безпілотні літальні апарати типу «Шахед» та один розвідувальний дрон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: